Kan vi bruke bilde mot kreditering?

Publisert den 30. april 2024 kl. 14:21

Det korte svaret er nei. 

En fotograf mottar i løpet av sin karriere, veldig mange forespørsler om bildene kan brukes "gratis" mot kreditering. En kreditering for et bilde vil ikke gi fotografen mat på bordet og lønn. Det dekker ikke innkjøp av dyrt fotoutstyr til flere tusen.

 

Dyrt fotoutstyr er bare forbokstaven

En profesjonell fotograf skal ha kamera, objektiver, lys og datautstyr med programvare for etterbehandling av bilder. Et godt kamera kan fort koste mellom 10 000,- til flere hundre tusen, samme er det med objektiv.

 

La oss ta et regnestykke under

Nikon Z6 || - 23 000,-

Nikon 24-70mm - 29 000,-

Nikon 70-200mm - 30 000,-

Nikon 85mm - 35 000,-

Blitz - 5000,-

Grovt regnet er vi oppe i 122 000,- Nå har jeg tatt fram et eksempel på ny pris fra butikk, kan også få mye bra utstyr og kamera på bruktmarkedet til mye lavere pris. Må naturligvis ikke ha topp moderne utstyr for å få flotte bilder, men dette var ment som et eksempel på at fotoutstyr er svært kostbart.

 

Et bilde er en fotograf sitt kunstverk

Det kan ta alt fra noen sekunder til flere dager for å få det perfekte bilde. Alt etter hva type bilde fotografen jakter etter. Når bildet er kommet på minnekortet, bærer veien til kontoret for å etterbehandle bildene. På kontoret kan det fort gå noen timer med etterbehandling.

Legg til kommentar

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå.